Често задавани въпроси (FAQ)

Какво е Премиум Домейн?

Когато става въпрос за избор на домейн за вашият бизнес, не трябва да се примирявате с какво да е име и да правите компромиси. Премиум имената на домейни са кратки, запомнящи се и незаменими в днешния конкурентен свят на онлайн бизнес. Те съдържат и най-популярните думи в съответната индустрия. Вашият уебсайт е лицето на вашия бизнес и първокласният домейн ще засили присъствието Ви в мрежата, тъй като генерира интерес и привлича трафик към вашия сайт. Както в недвижимите имоти така и в интернет, трите най-важни неща са локация, локация, локация.

Премиум домейни представляват уникални домейни, които са кратки, лесни за запомняне и са трудни за намиране. Тези домейни обикновено са на разположение само за закупуване на вторичния пазар и често могат да бъдат закупени от платформи за търговия на домейни като регистратор.бг.

Какво са премиум домейните?

Премиум домейните са уникални домейни, които са кратки, лесни за запомняне и са трудни за намиране. Тези домейни обикновено имат кратки и едностранни имена, които лесно се асоциират с конкретен бранд или дейност. Например, "Hotels.com" е един от най-известните премиум домейни, които се използват за хотелски резервации. Други примери за премиум домейни включват "Cars.com", "Insurance.com", "Coffee.com" и много други.

Какво прави премиум домейните ценни?

Премиум домейните са ценни поради тяхната уникалност и ексклузивност. Те са кратки, лесни за запомняне и са трудни за намиране, което ги прави привлекателни за маркетингови кампании и бизнеси, които търсят ефективен начин да увеличат своята онлайн присъствие. Премиум домейните също така са ценни поради тяхната географска и тематична съответствия. Например, "NewYorkHotels.com" е пример за премиум домейн, който има ясна географска съответствие, което го прави подходящ за рекламиране на хотели в Ню Йорк. Също така, домейните "Insurance.com" и "AutoInsurance.com" са примери за тематични премиум домейни, които имат висока стойност поради тяхната специфичност.

Защо са важни премиум домейните?

Премиум домейните са важни поради тяхната способност да подобрят онлайн присъствието на бизнеса или личността, които ги притежават. Те могат да увеличат трафика към уеб сайта, като го правят по-достъпен и лесен за запомняне. Премиум домейните също така могат да повишат доверието на потребителите в бранда или личността, като създават усещане за професионализъм и авторитет.

Как да изберем правилния премиум домейн?

Изборът на правилния премиум домейн е от ключово значение за успешното онлайн присъствие на бизнеса или личността. Важно е да се отдели достатъчно време за изследване на наличните опции и да се избере домейн, който е лесен за запомняне и да отговаря на нуждите на бизнеса или личността.

При избора на домейн е важно да се има предвид, че кратките домейни са по-лесни за запомняне и по-привлекателни за потребителите. Също така, важно е да се избере домейн, който съдържа ключови думи, свързани с бизнеса или личността, които ще го притежават.

Докато в миналото домейните се използваха главно като адреси за уебсайтове, днес те са по-важни от всякога за онлайн бизнеса. Премиум домейните са тези, които са много търсени и трудни за намиране поради тяхната краткост, лесна запомнящост и наличието на ключови думи в тях. Те са създадени, за да помогнат на онлайн бизнесите да се откроят в търсачките, да увеличат трафика си и да привличат повече клиенти.

Ето защо премиум домейните са толкова важни за онлайн бизнеса:

По-добро позициониране в търсачките
Търсачките обичат кратки, лесни за запомняне и ключови думи домейни. Това е поради факта, че те са по-лесни за запомняне и по-вероятно е потребителите да ги търсят. Премиум домейните имат тези качества и са затова по-вероятно да се появят на първа страница в резултатите на търсенето. Това може да увеличи трафика на уебсайта и да го направи по-популярен.

По-голям потенциал за продажби и привличане на клиенти
Премиум домейните могат да привлекат повече потенциални клиенти поради тяхната краткост и лесно запомняне. Това може да доведе до по-голям потенциал за продажби и растеж на бизнеса. Като домейн има ключова дума в него, той може да бъде търсен по-лесно от хората, които искат да намерят информация свързана с тази ключова дума. Това може да помогне на бизнеса да се откроява от конкуренцията и да привлича повече клиенти.

Какво е Бизнес имейл поща?

Това е имейл адрес/поща, която съдържа името на вашата фирма. Например: georgi@moiatafirma.bg

Към всеки един от премиум домейните, които предлагаме, можете да добавите опция за ползване на Бизнес имейл поща.

Как се прехвърля регистрацията на домейна?

Домейните се прехвърлят, след като направите заявка за регистрация в сайта на регистър.бг или в сайта на суперхостинг.бг с основание за ползване на името: Основанието не се променя -> Прехвърляне на регистрацията на домейна.

Как мога да закупя вече регистриран домейн?

Ние предлагаме услугата "Домейн брокер", който може да Ви съдейства при закупуване на вече регистриран домейн
 
Ако желания от Вас домейн не е в нашия каталог и е вече регистриран, не винаги означава, че не може да го придобиете. Първата стъпка на вашия домейн брокер е да идентифицира правилния човек, с когото да преговаря и да го накара да отговори. Оттам нататък целта е да получи възможно най-добрата цена за вас. Вашият брокер за придобиване на домейн също така осигурява безпроблемна транзакция, прехвърляйки името на домейна с активирана услуга за поверителност Whois към акаунта на избрания от вас регистратор. 

Как се заплаща домейна?

Можете да заплатите домейните чрез банков превод.

 

Колко ще струва подновяването на домейна?

Домейните се подновяват всяка година. Цената за подновяване е 70.40лв с ДДС.

Какво означава идентификация на регистранта?

Когато закупите домейна, е необходимо да направите заявка за регистрация. След като направите заявката за регистрация е необходимо да се идентифицирате. Идентифицирането може да стане чрез електронен подпис.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас