Printing.com e продаден за $2.3 милиона долара

Printing.com e продаден за $2.3 милиона долара

9 април 2024

Софтуерният кръг продаде домейна Printing.com за близо 2,3 млн. долара. Printing.com е оригиналното име на основаната от Тони Рафърти фирма за франчайзинг на печатни услуги, която преди 20 години се листна на борсата на Aim. Впоследствие тя се превръща в търговска форма на Grafenia, сега Software Circle.

Software Circle продаде домейна на придобиващата американска група от Флорида JAL Equity Corp за 2,3 млн. долара. JAL Equity Corp от Флорида е направила множество придобивания в областта на печата, стоките и маркетинга в САЩ ( Response Envelope, Husky Envelope, American Stationery, Growmail. Prolist, money mailer, Southland Envelope, Dual Print & Mail, Knepper Press, Las Vegas Color Graphics, Frye-Williamson Press, LebcoGraphics, Cenveo, Desert Paper & Envelope, Hudson Printing Express Printers, а съществуващите й марки за електронна търговия включват Marketing.com и Tshirts.com.

Главният изпълнителен директор на Software Circle Гавин Кокерил заяви, че марката Printing.com има "специално място в сърцата ни по много причини. В края на краищата от нея започна всичко". Откакто преди осем години стартира Nettl обаче, много от партньорите на групата се прехвърлиха към тази платформа, която разполага с по-голям набор от услуги. "През тези години това означаваше все по-малко партньори на PDC [Printing.com] и все повече партньори на Nettl. "Тъй като тази тенденция и фокус продължават, се оказва, че казваме много хубаво сбогом на printing.com. Благодарим за хубавите моменти, стари приятелю. Беше емоционално", каза той. Г-н Кокерил добави още: "Очакваме, че по-голямата част от тях ще се модернизират и ще станат партньори на Nettl. Тези, които не го направят, могат да продължат да използват софтуерната платформа за управление на бизнеса си като партньор с бял етикет", обясни Кокерил.

По отношение на последиците от фалита на Works Manchester под катастрофалното управление на PFI Group, Software Circle също така е отговорна за неплатените просрочени наеми на производствената площадка в Трафорд Парк, тъй като е била гарант по договора за наем. Уреждането на просрочените задължения с наемодателя, заедно с текущите наеми за остатъка от срока на договора за наем и разрушаването на сградата, струва на групата още 620 000 GBP.

Софтуерният кръг заяви, че останалото отложено възнаграждение, свързано с продажбата на Works Manchester на PFI, вече е отписано. Това, заедно с неизплатените такси, дължими от Works Manchester, и нетните търговски салда, дължими на PFI Group, които са били прихванати, е довело до нетни разходи в размер на 240 000 GBP.

В края на миналата година Software Circle увеличи разходите си за обезценка, свързани със сделката, на повече от 2,2 млн. Software Circle продължава да търси нови покупки на нишов софтуер и в момента групата води разговори с две потенциални цели с комбинирани продажби от около 3 млн. паунда. Цената на акциите на компанията достигна нов 52-седмичен връх от 19,25 пенса след обявяването на сделката (минимум: 7,92 пенса).


Българското разширение на домейна PRINTIING.BG е все още на пазара за придобиване. Можете да разгледате повече информация в онлайн магазина за Премиум Домейни eBrand.bg